Receptek

2011 június 24 - by Beatrix Cukrászda -

Egy torta, amit nem csak Húsvétkor érdemes megsütni.

Hozzávalók:

-      15 dkg vaj

-      1,5 dl tej

-      4 db tojás

-      3 ek. méz

-      25 dkg liszt

-      1 csomag sütőpor

-      15 dkg cukor

-      1 csomag vaníliás cukor

-      15 dkg répa

-      1 tk. őrölt gyömbér

-      1 kis citrom reszelt héja

 

Elkészítés:

A puha vajat a reszelt citromhéjjal, a mézzel, a cukorral és a vaníliás cukorral egy keverőtálban habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a kis lyukon lereszelt répát, majd a gyömbért, a sütőport és a lisztet. Legvégén kerül bele a tej, majd a tésztát simára keverjük. Tortaformába töltjük és 180 °C fokos sütőben 35 percig sütjük. Sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.

Nyitva tartás

  • Nyáron:
    Hétfő-Vasárnap: 10.00-20.00
  • Télen:
    Hétfő-Vasárnap:10.00-19.00

Elérhetőségek

  • cím:
    1165 Budapest (Mátyásföld)
    Imre utca 2.
    (a Gödöllői HÉV Imre utcai megállója)
  • telefon: 06-1/407-2198
  • e-mail: info@beatrixcukraszda.hu