Receptek

2011 június 14 - by Beatrix Cukrászda -

Túró is, sült is, finom is.

Hozzávalók (tészta):

–     50 g porcukor,

–     100 g vaj,

–     150 g liszt,

–     1 db tojássárgája,

–     késhegynyi sütőpor.

 

Hozzávalók (töltelék):

–     450 g tehéntúró,

–     80 g étkezési keményítő,

–     200 g porcukor,

–     400 ml tejszín,

–     200 ml 20%-os tejföl,

–     1 db citrom héja,

–     1 db narancs héja,

–     3 db tojás,

–     15 g vaníliás cukor.

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 °C -ra. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat és a tojássárgáját. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 15 percre hűtőbe. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját, hogy a tészta felnyúljon a forma falára, szurkáljuk meg, és süssük elő.

A krém összetevőit egy tálban alaposan keverjük össze. Tegyük a tölteléket a formába, és kb. 90 percig süssük 170 °C -on.

Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy késsel! Vegyük le a keretet, és szeleteljük. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.

Nyitva tartás

  • Nyáron:
    Hétfő-Vasárnap: 10.00-20.00
  • Télen:
    Hétfő-Vasárnap:10.00-19.00

Elérhetőségek

  • cím:
    1165 Budapest (Mátyásföld)
    Imre utca 2.
    (a Gödöllői HÉV Imre utcai megállója)
  • telefon: 06-1/407-2198
  • e-mail: info@beatrixcukraszda.hu