Receptek

2011 június 14 - by Beatrix Cukrászda -

Régen a lúdláb tortát, a tátra csúcsot, a párizsi csúcsot nem csokoládékrémmel, hanem úgynevezett párizsi krémmel készítették.

Hozzávalók:

–     400 g csokoládé,

–     600 g vaj,

–     100 g cukrozatlan kakaópor,

–     200 g kristálycukor,

–     0,5 l tejszín,

–     ízlés szerint rum.

 

Elkészítése:

A tejszínt a cukorral folyamatosan kavargatva elkezdjük melegíteni. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesre elkeverjük. Amikor már elég forró, beletesszük a kikavart kakaót, és a csokit. A vaj harmadát is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne. Amikor már csak langyos, akkor a vaj másik felét hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben készre hűtjük, majd jól kihabosítjuk.

 

Nyitva tartás

  • Nyáron:
    Hétfő-Vasárnap: 10.00-20.00
  • Télen:
    Hétfő-Vasárnap:10.00-19.00

Elérhetőségek

  • cím:
    1165 Budapest (Mátyásföld)
    Imre utca 2.
    (a Gödöllői HÉV Imre utcai megállója)
  • telefon: 06-1/407-2198
  • e-mail: info@beatrixcukraszda.hu