Receptek

2011 június 14 - by Beatrix Cukrászda -

A kókuszgolyó az a finomság, amely általában ma sem hiányozhat a gyorsan összedobott házibulik menüjéből, melyet már a kisebb gyerekek is el tudnak készíteni, és amelyet számtalan változatban: rumosan, meggyesen, lekvárosan, kis és nagy méretben, reformos és nagyon “édes” változatban is el lehet készíteni. Mindenki örömére.

Hozzávalók:

–     50 dkg darált háztartási keksz,

–     10 dkg vaj,

–     15 dkg porcukor,

–     2 evőkanál kakaó,

–     1 tasak vaníliás cukor,

–     1 dl rum

–     1 csomag kókuszreszelék,

–     2 dl baracklekvár,

–     1 dl tej

 

Elkészítése:

A kekszet elkeverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal, porcukorral, vaníliás cukorral, kakaóval és a lekvárral. A rummal ízesített tejből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat hűtőszekrénybe tesszük.

 

Nyitva tartás

  • Nyáron:
    Hétfő-Vasárnap: 10.00-20.00
  • Télen:
    Hétfő-Vasárnap:10.00-19.00

Elérhetőségek

  • cím:
    1165 Budapest (Mátyásföld)
    Imre utca 2.
    (a Gödöllői HÉV Imre utcai megállója)
  • telefon: 06-1/407-2198
  • e-mail: info@beatrixcukraszda.hu