Aktuális / Események, érdekességek

2011 augusztus 13 - by Beatrix Cukrászda -

Süsd meg a receptek közt megtalálható Meglepetés tortácskát, adj hozzá egy kis Beatrix Cukrászda feelinget és nyerj 3000 Ft-os CBA-vásárlási utalványt!

Részletek a facebook oldalunkon!!!

 

4 darab 8 cm-es formához

Piskóta:
  • 2 tojás szétválasztva
  • 40 g liszt
  • 40 g cukor
  • 8 g kakaópor
Vaníliakrém:
  • 300 g mascarpone
  • 100 g cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 200 ml tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 1 csomag zselatinfix (20 g)
Gyümölcskrém:
  • 100 g vegyes (erdei) gyümölcs
  • 1 ek keményítő
  • 50 g cukor
  • 50+50 ml víz
  • pár csepp citromlé
  • + 60 g marcipán
24 cm-es, 16 szeletes tortához
Piskóta:
  • 2 kisebb tojás szétválasztva
  • 30 g liszt
  • 30 g cukor
  • 6 g kakaópor
Vaníliakrém:
  • 225 g mascarpone
  • 75 g cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 150 ml tejszín
  • 1 rúd vanília
  • ¾ csomag zselatinfix (15 g)
Gyümölcskrém:
  • 75 g vegyes (erdei) gyümölcs
  • 1 púpos tk keményítő
  • 35 g cukor
  • 35+35 ml víz
  • pár csepp citromlé
  • + 45 g marcipán
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Amikor kezd habosodni, hozzáadjuk a cukor egyharmadát. A maradék cukrot a sárgájával kihabosítjuk. A felvert fehérjehabban forgatjuk a sárgáját, majd hozzáadjuk a liszt és kakaópor keverékét is. Sütőpapírral bélelt tepsire vékony lapot kenünk. Előmelegített, 180°C-os sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 4 db korongot szaggatunk belőle (desszertgyűrűvel vagy egy fánkszaggatóval).
A vaníliás krémhez kimérjük a cukrot és hőálló tálba tesszük. Beleütjük a tojások sárgáit, majd kis lángon, csípősig melegítjük. Folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel a cukrot, de ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl! Dugjuk bele az ujjunkat, s amikor már kellően meleg, de még nem égeti a kezünket, vegyük le a tűzről! Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, amikor már majdnem jó, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a zselatinfixet. A mascarpone-t kikeverjük a tojással, a vanília kikapart magjaival ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A gyümölcsöket egy kevés vízzel és a cukorral felforraljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk. A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük, majd a gyümölcspüréhez adjuk. Közepes lángon besűrítjük, végül néhány csepp citromlével ízesítjük. (Inkább savanykásabb legyen!)
A marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk, majd 4 darab 6 cm / 1 darab 20 cm átmérőjű kört szaggatunk belőle.
Betöltés:
Az összeállításhoz négy desszertgyűrűre vagy fánkszaggatóra lesz szükségünk, nagy torta esetén egy 24 cm-es tortakarikára. A gyűrűbe egy vastag fóliacsíkot teszünk, ez megkönnyíti a formából való kiszedést. A formát egy kisebb tálcára/deszkára helyezzük, ami a betöltött sütemény egyszerű mozgatását teszi lehetővé.
A forma aljára helyezzük a piskótakarikát. A vaníliás krémet habzsák segítségével egy rétegben a piskótára nyomjuk. A kiszúrt marcipánt a desszert közepére tesszük, majd köré, mintegy falként további vaníliás krémet nyomunk. A mélyedésbe, a marcipánra töltjük a gyümölcskrémet. Végül a vaníliás krémmel lezárjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

Nyitva tartás

  • Nyáron:
    Hétfő-Vasárnap: 10.00-20.00
  • Télen:
    Hétfő-Vasárnap:10.00-19.00

Elérhetőségek

  • cím:
    1165 Budapest (Mátyásföld)
    Imre utca 2.
    (a Gödöllői HÉV Imre utcai megállója)
  • telefon: 06-1/407-2198
  • e-mail: info@beatrixcukraszda.hu